Kirándulás La Gomeran

Szigetkörút La Gomerán
La Gomera szigetének megtekintése csak hab a tortán…
Koronázza meg nyaralását Kolumbusz szigetének megismerésével!
La Gomera ötször kisebb Tenerifénél, természeti kincsei viszont lenyűgözőek.
Már magáért a hajóútért megéri elmenni: az oda- és visszaút a Fred Olsen társaság vadonatúj, óriási expressz kompjaival történik, melyek kevesebb mint 40 perc alatt teszik meg az utat.
A szigeten sok fotó szünetet tartunk, hogy meg lehessen örökíteni a dús zöld növényekkel borított vulkáni hegyoldalakat, az erózió által megformázott, cukorsüveghez hasonlító vulkánkürtőket, / Roque de Agando, Ojilla, Zarzita/ majd bemegyünk az UNESCO által 1986-ban a világörökségnek nyilvánított Garajonay Nemzeti Parkba is, amely a világ legnagyobb babér (laurisilva) és hanga (erica arborea) erdője. A parkban a Laguna Grande tisztáson lehet megismerkedni a több mint 20 féle babér típusú fa- és bokorfélével, ugyanitt a gyerekeknek játszótér is van.
Az ebéd Las Rosas panorámás éttermében lesz, ahol egy rövid bemutató keretében megismerjük a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült, a világon a legmesszebbre elhallatszódó kommunikációs eszközt, a “silbo” füttynyelvet. Hazafelé Agulon át Hermiguába vezet az út, ahol megtekintünk egy igazi banánültetvényt, ahol papaya és mangófák is vannak.
Itt nyílik lehetőség jellegzetes ajándéktárgyak megvásárlására is.
A hajó visszaindulása előtt San Sebastiánban, a sziget fővárosában lesz egy kis szabadidő, ahol meg lehet tekinteni a Kanári-szigetek legrégebbi építményét, az Őrgróf tornyot, a csodaszép Asunción (Mennybe menetel) templomot a fő utcán, és Kolumbusz-kútját a volt Vámház belső udvarán a Fő téren, amelyből Kolumbusz 1492-ben vizet merített, és ezt magával vitte Amerikába is, ezzel keresztelte meg a “új világ”-ot. A túra ára tartalmazza a légkondicionált buszt, a magyar nyelvű idegenvezetést, oda-vissza kompjegy árát, valamit a 3 fogásos ebédet itallal  együtt.
Dzsekit, pulóvert még nyáron is érdemes hozni, a hajón, valamint a nemzeti parkban hűvös lehet, ide is kényelmes cipő és öltözék viselete ajánlott.
A kirándulás 15 fő jelentkezése esetén indul.
Felnőtteknek: 75,00 € / fő Gyerekeknek 2-12 éves korig: 37,50 € / fő
Amennyiben a túrát az indulás előtt 48 órán belül mondják le, úgy 100 % stornó költség terheli Önöket.
A kirándulásra a legújabb biztonsági előírások szerint érvényes útlevelet vagy személyigazolványt kell magukkal hozni.