Tenerifei szigetkörút

Szigetkörút Tenerifén:

Buszos vagy magánkirándulás
Ismerje meg Tenerife fénypontjait egy nap alatt! A délelőttöt a holdbéli tájairól híres Las Canadas del Teide Nemzeti Parkban töltjük, ahol amellett, hogy körbejárjuk Spanyolország legmagasabb vulkánját, a 3718 m magas többkamrájú alvó rétegvulkánt, megismerjük a világ második legnagyobb őskráterét, és az azon belül található kisebb vulkánokat, megkövült lávafolyamokat, bizarr az erózió által megformázott szikla-szobrokat (medve, Isten ujja, szikla-fa, szikla-katedrális), valamint az azokat alkotó különféle kőzeteket.
Itt forgatták a Majmok bolygója című film zárójelenetét is.
A Teidéről lefele menetben gyönyörködhetünk a csodálatos passzátfelhő tenger látványában is, amely az Orotava-völgyben kb. 1000-1500 m között egész évben párába burkolja a hegyoldalt.
Ezután Icod de Los Vinosban csodáljuk meg a híres ezer-éves sárkányfát, a majdnem ennyi idős óriási fikusz-fát, és egy sok-törzsű legyező-pálmát is, majd ezt követően egy hangulatos kombinált bor és likőrkóstolón veszünk részt.
Garachiconál az 1706-ban a láva által részben eltemetett város maradványaiban és a szép panorámában lehet gyönyörködni.
A hazafele út a mesebeli Teno-hegység láncain keresztül vezet, ahol a lélegzetelállítóan szép Masca faluban tartunk egy rövid szünetet.
A kirándulás ára tartalmazza a légkondicionált buszos kirándulást, magyar nyelvű idegenvezetést, 3 fogásos ebédet itallal együtt, és a borkóstolót is.
Költőpénzt érdemes hozni, mivel útközben lehetőség nyílik helyi, tipikus és értékes ajándéktárgyak megvásárlására is.
Dzsekit, pulóvert még nyáron is hozzanak magukkal a Nemzeti Parkba, valamint kényelmes cipő, öltözék viselete ajánlott.
Már min. 10 fő jelentkezése esetén indul.
Felnőtteknek: 75 € / fő Gyermekeknek 2-12 éves korig: 37.50 € / fő
Magánkirándulás ebéd nélkül 1-4 fö részére összesen 85 €
 Teide – Puerto de la Cruz buszos vagy magánkirándulás
Hegyi utakon át érjük el a Parque Nacional de Las Cañadas területét ahol a TEIDE vulkán a maga 3718 m magasságával tornyosul fölénk. Spanyolország legmagasabb vulkánja. Több helyen megállunk gyönyörködni, fotózni, megcsodálni a hihetetlen szinü és formáju sziklákat, hegyeket és felhöket ezen a holdbéli tájon. Egyéni kirándulás esetén van lehetöség arra, hogy a felvonóval felmenjenek majdnem a csúcsig. Csoportos kirándulásnál sajnos nem megoldható. A Nemzeti Park után Humboldot is ámulatba ejtő Orotava völgyön keresztül gyönyörű tájon sok kanyaron át ( spanyolul curva) jutunk Puerto de la Cruz –ba ahol kihasználhatjuk szabadidőnket és igen kellemes sétát tehetünk a
Lago Martianaz sétányon a fekete homokos parton ahol rengeteg üzletben áruják portékájukat a helyiek és a külföldiek. Ebéd nincs az árban.
A kirándulás több nyelven történik ( angol, német, spanyol) busszal. Felnötteknek: 37.50 € gyermekeknek 2-11 évig 18 €
Magán kirándulás 1-4 fő esetén reggel 9.30- amig jól érzik magukat 85 €